• 50 основни идеи. Философия
Книгата "50 основни идеи. Философия" е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката. Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.
 
Бен Дюпре е бил преподавател по класическа литература в Exeter College, Oxford, след което се насочва към издателския бранш и работи за "Guiness Publishing" и "Oxford University Press". От 2004 г. Дюпре е писател, редактор и консултант на свободна практика.
Дебютната авторска книга на Бен Дюпре "50 основни идеи. Философия" е публикувана във Великобритания през 2007 г. и става бестселър. Преведена е на 13 езика.
 
"Нищо не е добро или лошо, само мисълта го прави такова."
Уилям Шекспир
 
"Знанието на нито един човек не може да надхвърли опита му."
Джон Лок
 
"За да решим какво трябва да правим, а не какво можем да правим, трябва да се обърнем към философията."
Бен Дюпре
 

 

Книги
Автор Бен Дюпре
ISBN 9789547615168

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

50 основни идеи. Философия

  • Код на продукта: 9789547615168
  • Наличност:
  • 14.99лв

  • Без данък: 14.99лв

Тагове: философия